Õige lõikega rinnahoidja aitab kaitsta rindade tervist

Kui tihti mõtled Sina oma rindade tervise peale? Või kas järgmine aeg regulaarseks rinnakontrolliks on Sinu kalendris juba kirjas? Kui vastasid nendele küsimustele eitavalt, siis on järgnev artikkel märguandeks just Sinule. Kiire elutempo juures võib tervise eest hoolitsemine unarusse jääda, kuid kunagi ei ole hilja oma harjumustes uus lehekülg pöörata.

 

Rinnavähk on Eesti naiste seas kõige levinum vähivorm, mille salakavalaid tekkepõhjusi on raske ette näha. Siiski on teada, et lisaks geenidele ja elustiiliharjumustele mõjutab rindade tervist ka meie igapäevane pesuvalik. Nimelt kas pidevalt vastu nahka puutuvad materjalid on kvaliteetsed ja kas rinnahoidja lõige vastab keha vajadustele. Õige rinnahoidja valimine on oluline samm, mida igaüks meist saab enda tervise eest hoolitsemise jaoks astuda. Samuti on tähtis pidada silmas rinnahoidja eluiga.

 

Ekspertide hinnangul tuleks parima toestuse tagamiseks vahetada oma väsinud pesu uue mudeli vastu iga aasta aja tagant. Kuid enne kui kiirustad uut ostu tegema, võta valikut tehes lisaks ilusale disainile arvesse ka erinevate rinnahoidjatüüpide sobivust Sinu kehale. Arvestada tuleks enda rinna suurusest, elustiili aktiivsusest ja riietumisharjumustest tingitud eripäradega.

 

Ülesande lihtsustamiseks oleme välja toonud üheksa erinevat rinnahoidjatüüpi:

  1. tugikaartega rinnahoidja
  2. tugikaarteta rinnahoidja
  3. kolmnurk-rinnahoidja
  4. push-up-rinnahoidja
  5. balkonett-rinnahoidja
  6. rinnahoidjatopp
  7. T-särk-rinnahoidja
  8. full-cup-rinnahoidja
  9. ja avatud rinnahoidja,

ja nende spetsiifilised omadused, mille järgi teha kindlaks just Sulle sobivaim valikuvariant. 

 

1. Tugikaartega rinnahoidja ehk tugev toestus naturaalse tegumoega 


    Tugikaartega rinnahoidjat iseloomustab rinnakorvi alaäärt toetav metallist või plastikust kaarjas tugielement. Suuruse valimisel veendu, et tugikaared hoiaks kindlalt ümber rinna, et täita oma funktsiooni ja pakkuda õiget toestust. Kõige paremini sobib selline rinnahoidja kehatüübile õun ehk täidlase rinna, ümara keskosa ja kitsa puusaga figuurile. Kuid samuti toob tugikaartega rinnahoidja esile kurvika liivakella, pirni ja tagurpidi kolmnurga kehatüüpide parimad omadused. Juhised oma kehatüübi kindlaks tegemiseks leiad siit artiklist. Kuid sõltumata figuurist on tugikaartega rinnahoidja just suurele dekolteele hea valik seljavalude ennetamiseks. Samuti kõigile, kes soovivad ilma mugavat toestust ohverdamata saavutada rindade visuaalselt naturaalse efekti. Leia endale meelepärane disain ja õige suurus BonBoni laiast tugikaartega mudelite valikust.

     

    Lilla tugikaartega rinnahoidja Amazonite BonBon Lingerie

    Pildil on Amazonite tugikaartega rinnahoidja

     

    2. Tugikaarteta rinnahoidja ehk lahendus metallitundlikkuse korral 


      Tugikaarteta rinnahoidja viib mugavuse uuele tasemele. Metallist tugisüsteem on asendatud toestavate õmblustega, mistõttu on selline rinnahoidja kõige õigem valik, kui oled metallide suhtes tundlik. Sobilik pigem väiksemale rinnale vähem aktiivsete tegevuste jaoks. Õrn polsterdus on hea valik ka neile, kes soovivad rõhutada oma rinna loomulikku kuju. 

      Kehatüübilt kaunistab selline rinnahoidja eelkõige pirni ja sihvaka liivakella figuuri. BonBoni kollektsioonidest on pehme tugikaarteta rinnahoidja esindatud nahatooni Infinity ja müstilises Night Lily tootevalikus.

       

      Must tugikaarteta rinnahoidja ja tangad Night Lily BonBon Lingerie

      Pildil on Night Lily tugikaarteta rinnahoidja

       

      3. Kolmnurk-rinnahoidja ehk trendika lõike märkamatult õrn puudutus 


      Kolmnurk-rinnahoidja saab oma nime rinnakorvide sirgelõikelise kuju järgi. Erinevalt poolkuu kujuga rinnahoidjatest, on kolmnurk-rinnahoidja disainitud olema paljastavam ja eest sügavama avaga. Võib öelda, et ilma polsterduste ja tugikaarteta kolmnurkne rinnahoidja on kui klassikalise tugikaarteta rinnahoidja seksikas poolõde. Sobib eriti hästi naisele, kelle kehatüübiks on ristkülik. Kuigi kolmnurk-rinnahoidja toestus on pigem õrn, võivad rahulike ettevõtmiste korral lõike sobivust katsetada ka rinnakamad naised. Sel juhul tuleb valida rinnahoidja, mille paelad ja kehaosa on võimalikult laiad, et rinda siiski mugavalt üleval hoida. Avasta kolmnurk-rinnahoidjate põnev maailm paljastavate buduaaritoodete – Black Orchidi ja Smoky Quartzi näol või rohkem toestust pakkuva Diva mudeliga. 

       

      Must kolmnurk-rinnahoidja ja tangad Smoky Quartz BonBon Lingerie

       Pildil on Smoky Quartz kolmnurk-rinnahoidja.

       

      4. Push-up-rinnahoidja ehk kindel valik igapäevatoiminguteks


      Push-up-rinnahoidja on läbi aegade üks naiste poolt enim armastatud rinnahoidjatüüpe. Ning seda ka põhjusega. Tugikaarte ja rinda tõstvate polsterdustega disain kannab hästi hoolt nii väiksemate kui ka suuremate rindade tervise eest. 


      Tavaliselt iseloomustab push-up-rinnahoidjat mitmehaagiline kinnitussüsteem ja tugevad, reguleeritavad õlapaelad. Nii on võimalik välja valitud mudel täpselt oma keha järgi kohandada ja kujundada sellest hästi istuv igapäevapesu ka aktiivse eluviisiga inimesele. Figuurilt väga veetlev just
      pirnikujulisele kehaehitusele, mille tunneb ära laiemate puusade ja kitsama ülakeha järgi. Push-up balansseerib välimuse tervikpilti, lisades volüümi just ülespoole. Samuti sobib sportlikule ja ristküliku tüüpi figuurile, sest toetab rinda suurendava efekti abil kurvika liivakellakuju loomist.

       

      BonBonis on push-up-rinnahoidjad üldiselt mõõduka polsterdusega jättes rinna pigem naturaalse korvi mõõtu. Kui eesmärgiks on saavutada silmnähtav suurendus-efekt, leiab meie valikust ka super-push-up-rinnahoidjaid nagu näiteks siidist Foxy Ladies Brigitte roosa ja hall push-up-rinnahoidja, Burgundy Blush ja Frozen Blooms super-push-up-rinnahoidja ning Nude Sunshine geel-push-up-rinnahoidja. Tugeva tõstetuse pakub ka Haisley balkonett-rinnahoidja. Vali endale uus kvaliteetne igapäeva-rinnahoidja siit juba täna.

       

      Must push-up-rinnahoidja, püksikud, sukahoidja Mara Black BonBon Lingerie

      Pildil on Mara Black push-up-rinnahoidja

       

      5. Balkonett-rinnahoidja ehk paljaste õlgade saladus

      Balkonett-rinnahoidja pakub tugikaartega rinnahoidjaga võrdväärset toestust, aga lisaks ka väikest polsterdust, ilma sealjuures päris push-upiks muutumata. Seega ei lisa ta rinnale otsest volüümi, aga muudab dekoltee silmnähtavalt ümaramaks. Rinnahoidjale on iseloomulik ka madal rinnajoon ja eemaldatavad õlapaelad, mistõttu sobib lõige igaks elujuhtumiks ja iga riietuse alla. Täiuslik neile, kellel on laiemad õlad ehk kehatüüpidele tagurpidi kolmnurk või liivakell. Rinnaarstide poolt soovituslik valik neile, kellel on olnud rinnaopp. BonBoni kvaliteetsetest materjalidest käsitööna valminud balkonetid: Haisley, Wisteria Lane, Night Lily ja Lilian ootavad proovima. 

       

      Hõbe balkonett-rinnahoidja Haisley BonBon Lingerie

      Pildil on Haisley balkonett-rinnahoidja

       

      6. Rinnahoidjatopp ehk kordades kindlam enesetunne 

      Rinnahoidja-topi pehmed polsterdusega korvid toetavad ja vormivad rinda loomulikul viisil. Kitsad rinnahoidjapaelad on topi lõike puhul asendatud laia kangaga, mistõttu ei koorma rinnahoidja liigselt õlgu ja sellest saab mugav osa Sinu riietusest. Topi pikendatud alaäär on meelepärane rohkem tuge ja katvust armastavale naisele. Sobib eriti hästi kurvikatele kehatüüpidele või neile, kes hindavad maitsekate disainielementide küllust. Meie pesuekspertide lemmikud on kirjust pitsist L.A. Girl, külluslikust võrgust Mara ja hõbedasest siidist Glorious topid.

       

      Värviline rinnahoidjatopp L.A Girl BonBon Lingerie

      Pildil on L.A. Girl rinnahoidjatopp

       

      7. T-särk-rinnahoidja ehk spetsiaalne arendus suurele büstile

      T-särk-rinnahoidjat iseloomustavad kindlustunnet pakkuvad tugikaared, pehmed kupid ja laia äärega rinnakuosa. Lõige on spetsiaalselt arendatud suurema korviga naistele, kelle rindade heaolu sõltub igapäevapesu õigest toestusest. Leia enda lopsakatele kurvidele väärikas rinnahoidja BonBoni T-särk-rinnahoidjate valikust.

       

      Must T-särk rinnahoidja Ramona BonBon Lingerie

      Pildil on Ramona T-särk-rinnahoidja

       

      8. Full-cup-rinnahoidja ehk enim tuge imetavale emale


        Sarnaselt T-särk-rinnahoidjale on full-cup-rinnahoidja mõeldud suurema büstiga naisele ja pakub teistest rinnahoidjatest enim tuge ja tõstetust. Jälgib keha loomulikke kurve ja pakub suurendavale efektile vastanduvalt hoopis rinda visuaalselt väiksemaks tegevat illusiooni. Pehmelt vooderdatud rinnaosa ja spetsiaalse toestusega konstruktsioon teeb full-cupist suurepärase valiku ka imetava ema tundlikele rindadele. Nude Sunshine ning Ramona kollektsiooni full-cup rinnahoidja toetab Su keha muutusteküllasel ajal ja kannab hoolt imetamiseks vajaliku kerge avatavuse eest.

         

        Must tugikaartega rinnahoidja Ramona BonBon Lingerie

        Pildil on Ramona full-cup-rinnahoidja

         

        9. Avatud rinnahoidja ehk vabadus aeg-ajalt lustida 


          Buduaarikollektsioonide staar avatud rinnahoidja toob magamistuppa kirge ja seksikat särtsu. Igaks asjaks on oma aeg ja oma koht – kui päevatoimetuste puhul tuleb silmas pidada rinnahoidja õiget toestust ja istuvust, siis kelmikate piiluavadega avatud lõige on mänguline valik just öötundide seiklusteks. Hea tervise puhul on kindel, et lisaks füüsilise keha eest hoolitsemisele oleme väga mõjutatavad ka vaimsest rahulolust ja õnnetundest. Kallimaga lustimine on suurepärane viis enda enesetunde tõstmiseks ja keha õnnehormoonidega toitmiseks. 

          Punane avatud rinnahoidja ja stringid Love Lust BonBon Lingerie

          Pildil on Love Lust avatud rinnahoidja.

           

          Aina arenev pesumaailm nihutab iga päevaga rinnahoidjate mugavuse piire. Seetõttu julgustame Sind järgmise rinnahoidja jahil enne mitte peatuma, kui oled leidnud kõiki enda keha vajadusi ja pesu välimusele seatud kriteeriumeid täitva mudeli. Inimese keha on kõige tänuväärsem töövahend, mis on meile antud elus edasi liikumiseks ja unistuste püüdmiseks. Selleks, et seda kõige paremini hoida ja võimalikke rinnahaigusi vältida pea meeles:


          • Kanna igapäevaselt õiges suuruses ja Sulle sobiva lõikega rinnahoidjat. Kui õige mudeli leidmine tekitab Sinus raskusi, siis tule kindlasti külla meie esinduskauplustesse. BonBoni pesuekspertidest klienditeenindajad aitavad suunata Sind kõige paremini istuvate lõigeteni. 

          • Käi regulaarselt rinnakontrollis. Õigeaegne nõustamine ja abi aitab ära hoida terviseprobleemide süvenemist. Rinnaarstid soovitavad läbida mammograafilise uuringu iga kahe aasta tagant. Broneeri aeg Regionaalhaigla lehel https://www.regionaalhaigla.ee

          • Vaheta igapäevasest kandmisest väsinud lemmik-rinnahoidja uue toestusega mudeli vastu iga aasta aja tagant. BonBoni rinnahoidja-sobivuse-test aitab Sul teada saada, kas Sinu igapäevapesu Sulle ka päriselt sobib või peaksid proovima hoopis muud tüüpi lõiget. Testi saad teha siin.

          Sinu tervisliku eluviisi heaks!

          BonBon Lingerie

          1 comment

          Õpetlik, aitäh.

          Galina Julianus 17 October 2021

          LEAVE A COMMENT

          All comments will be reviewed before publication