Skip

MIDA TEHA, KUI NAISEKS OLEMINE JÄÄB EMAROLLI VARJU?

Emad on imelised!

 

Naised avardavad uue hinge tulekul oma keha ja südant, luues enese sisse pehme ja turvalise kodu kellelegi, keda nad veel ei tunnegi. See on armastus enne esimest silmapilku, mis mõnikord annab  endast aimu juba beebit igatsedes, teinekord sähvatab esimesest südametuksest, ultrahelipildist või liigutusest. Ka naised, kel bioloogilisi lapsi pole, on võimelised jagama seda piiritut armastust.

 

Emaks olemine on kõikehõlmav roll, mis kipub enda varju jätma kõik teised, sest ema süda on looduse poolt programmeeritud hoolitsema oma järglaste eest. Nii võibki juhtuda, et naisest saab ema, aga ema ise end naisena enam ei tunne. Selleks, et naine saaks jätkuvalt rõõmu tunda lisaks emaks olemisele ka naiseks olemisest, tuletab BonBon emadepäeva eel meelde mõned lihtsad põhitõed.

 

Naine, hoolitse enda eest! 

See, et emal on laste kõrvalt vähem aega enda jaoks, ei tähenda, et ta ei tahaks tunda end kauni ja ihaldusväärsena. Paljud naised usuvad enne laste saamist, et nemad ei jäta iial enese eest hoolitsemist, aga tõsiasi on see, et emadel ei ole kõigeks aega.  

 

Kui naisel on aeg piiratud, on targem leppida sellega, et kõike ei jõua ega peagi jõudma. Muidugi peab esmalt laste eest hoolitsema, kuid päris tähelepanuta ei tohiks jätta ka iseennast ja oma paarisuhet. Naine, kes enda eest hoolitseb, näitab üles austust nii enda kui oma lähedaste suhtes. See on väga vajalik nii hea enesetunde säilitamiseks kui pereelu seisukohalt.

 

 

Sea endale realistlikud eesmärgid!

 

Küsi endalt, mida sa saaksid enda jaoks täna ära teha, et olla õnnelikum? Mitte laste ega mehe ega kodu jaoks, vaid iseenda jaoks? Sest kui Sina oled grammikese võrra õnnelikum, on seda ka Sinu lähedased. Ära sea endale eesmärke, mida sa ei suuda ületada, vaid vali midagi reaalset, milleks kulub vähe aega. Millal panid sa oma lemmikmuusika mängima ja nautisid vaikuses tassikest teed või millal kinkisid sa oma kehale siidise puudutuse uue kehakreemi näol, millal lugesid mõnda põnevat raamatut, mediteerisid, kirjutasid luulet, helistasid lapsepõlvesõbrannale või tegid ise kodustest vahenditest endale toitva näomaski? Enamik neist tegevustest ei võta aega üle 10 minuti. Selle aja leiad ka siis, kui oled kõige kiirema ajagraafikuga emme.

Oluline on muuta enese eest hoolitsemine igapäevaseks toiminguks, mida rohkem harjutad, seda loomulikumaks see rituaal Sinu jaoks muutub. Eesmärk on panna sind ennast naisena märkama ja väärtustama. Usume, et kui pühendad teadlikult vähemalt 21 päeva järjest iga päev 10 minutit enda hellitamiseks, avastad peagi, et Sinu õnnehormoonid on justkui imekombel sulle lõõgastavateks toiminguteks universumi ajapangast aega juurde küsinud.

 

Luba kaunil pesul päästa oma päev!

 

Teine asi, millega saad väga kerge vaevaga muuta end enda silmis kaunimaks ja naiselikumaks, on loomulikult ilus pesu. Pesu kannad sa nagunii, seega ajaliselt ei muuda Sinu jaoks midagi see, kas paned hommikul selga tuhmunud rinnahoidja ja püksikud või seksika ja luksusliku kvaliteetpesu. Ka õhtul on sul võimalik valida miskit, milles tunned end kirgliku ja naiselikuna ning kauni kimonoga kombineerides võid niiviisi enda meeli hellitada juba enne magamaminekut. Pesu ei pea olema sugugi pitsist ja sametist, kui see pole Sinu maitse, ka minimalistlik viskoosist aluspesu, mille oled alles äsja endale valinud ja mis pole liiga igapäevane, annab sulle just selle doosi naiselikku enesekindlust, mida vajad.

 

Oluline on, et tunneksid end mugavalt, kuid samas ei kaotaks oma naiselikkust. Seda on vaja nii Sinu paarisuhte jaoks, lastele, kes vajavad õnnelikke vanemaid kui ka sulle endale, et sa võiksid jääda iseendaks.

 

Mees, väärtusta oma naist! 

Selleks, et ema ei närtsiks naisena ega seaks enda vajadusi perekonnas kõige lõppu, peaks ka mehed oma panuse andma. Kinnitame, et see pole sugugi raske. Peamine, mida naine vajab oma mehelt, on toetus ja tunnustus. Naised armastavad tõepoolest kõrvadega ja komplimentide tegemine on lihtsaim viis oma naisele teada anda, et ta on endiselt ihaldusväärne ja kaunis. Naised vajavad ilusaid  sõnu nagu õhku ja vett. Imelisel kombel suudab naine, keda mees hindab, palju rohkem: ta hoiab koduse keskkonna harmoonilisena, lendleb ilma vaevata läbi kodutööde ning õhtuks jätkub tal ka veel energiat oma mehe jaoks hell ja kirglik olla.

 

Kliiniline psühholoog Mark E. Crawford õpetab oma raamatus “When two become three” meestele veel ühe nipi: selleks, et naine jätkuvalt kirglik oleks ja intiimsust sooviks, tuleks meestel võtta enda peale mõni majapidamistöö, mida nad muidu ei tee. Esiteks võtab see naiselt koormust maha, teiseks tahab naine mehe tänamiseks veelgi rohkem pingutada ja teda rõõmustada. Tasub proovimist!

 

Emad, armastage (ka iseennast, mitte ainult lapsi ja abikaasat)! 

 

Emaks saamine ei tähenda naiseks olemise lõppu. Vastupidi, ema roll täiendab naiseks olemist ja avardab maailma nii mitmel moel. Kui vahel jääbki enda eest hoolitsemine tahaplaanile, on seda lihtne jälle oma päevakavasse tuua. Olgu iga kord, mil näed lapsi mängimas, unistamas ja rõõmustamas väikeste asjade üle, meeldetuletuseks, et ka naine Sinu sees vajab aegajalt hella puudutust ja tunnustust.

 

Kingitus emale

Kui Sina ise, Sinu ema või Sinu laste ema on üks neist naistest, kelle naiselik pool on kadumas või kadunud emarolli varju, siis mõtle, mida saaksid teha, et see imeline naine jälle esile võiks tõusta. Kas võiks selleks olla üks motiveeriv kompliment, üllatusena tehtud majapidamistööd, naiselikku sarmi ja enesekindlust sütitav pesu või hoopis pehme hommikumantel, milles hommikul 10 mõnusa vaikuseminuti jooksul kohvi nautida? Ärge unustage siinkohal, et naised jäävad naisteks olenemata vanusest ja nii mõnigi soliidses eas daam ootab endiselt, et tema abikaasa, lapsed või lapselapsed ka tema naiselikku sära veel tunnustaks. Võibolla on see Sinu vanaema, keda rõõmustaks romantilisi nooruspõlvemälestusi äratav lilleline kimono.

LEAVE A COMMENT

All comments will be reviewed before publication