10 MÄRKI, ET KANNAD VALES SUURUSES RINNAHOIDJAT

Uuringud on näidanud, et umbes 80% naistest kannab vales suuruses rinnahoidjat. Keskmise büstiga eesti naised on tihti seda meelt, et 75B on universaalne suurus, mis sobib neile kõigile. Tegelikult see muidugi paika ei pea, kuid pesupoed müüvad tõepoolest enim just selles suuruses rinnahoidjaid.Kuna naise keha on pidevas muutumises, tehes eriti imelise õitsengu läbi raseduse ja imetamise ajal, peaks iga naine alati enne uue rinnahoidja ostu oma keha üle mõõtma. Kui see tegevus enne pesupoodi minekut ununeb või endal oskustest vajaka jääb, pole vaja muretseda, BonBon Lingerie salongide pesueksperdid nõustavad sind alati suurima rõõmuga.

 

10 märki, et kannad vales suuruses rinnahoidjat

     1. Rinnahoidjavöö ei ole ees ja taga ühel kõrgusel

 

Rinnahoidjavöö peab asuma nii ees kui taga samal sirgel ehk horisontaalselt samal kõrgusel. Viga, mis on üsnagi levinud, on lihtne tuvastada peegli abil.  Kui vöö asub selja peal kõrgemal kui eespool, muuda rinnahoidja ümbermõõtu haakide abil, lase õlapaelu lõdvemaks või vali väiksema ümbermõõduga rinnahoidja. Rinnahoidjat ostes pea silmas, et kinnitused peaksid alguses olema kõige laiema versiooni peal, sest rinnahoidja venib mõninga kandmise järel.

    
    2. Rinnad vajuvad üle korvi äärte

Rinnahoidja tugikaar peab olema kenasti rinna ümber, kui osa rinnast piilub külgedelt või korvi ülaosast välja, on tegu liiga väikese korviga ja tekib nn topeltrinna efekt.


    3. Rinnahoidjakorvi kangas on kortsus või korvid lohkus

Oled valinud liiga suure korviga rinnahoidja.

   
    4. Rinnahoidjavöö on liiga lõdvalt

Rinnahoidjapael peab olema tihkelt ümber keha. Kui saad paela selja tagant tõmmata kaugemale kui 5 cm, kannad liiga suurt rinnahoidjat. Püüa vähendada vööd haakide abil või vali väiksema numbriga rinnahoidja.  

   
    5. Rinnahoidja soonib nahka

Kui pärast rinnahoidja kandmist on nahal randid, siis on rinnahoidja olnud liiga väikese ümbermõõduga. Rinnahoidja peab olema tihkelt ümber keha, kuid mitte haiget tegema.

   
     6. Õlapaelad teevad haiget

 

Kui õlapaelad teevad haiget, võib proovida neid reguleerida, aga kui see ei anna soovitud tulemust, võib põhjus olla ka liiga väikeses korvis või vöös. Soovitame esmalt suurendada korvi numbri võrra ja kui see ei aita, siis valida pikem rinnahoidjavöö. 

     
     7. Rinnahoidja pitsitab kaenlaalust

See on märk sellest, et vajad suurema korviga rinnahoidjat.

    
     8. Rinnahoidjatraat poeb rinnahoidjakorvi kangast välja

See juhtub siis, kui sul on liiga väikese korviga rinnahoidja.

     
     9. Rinnahoidja hoiab rindade vahel kehast eemale

Kui rindade vahel olev kangas pole naha vastas, on tegu liiga väikese korviga.

     
     10. Rinnahoidjat tuleb päeva jooksul kohendada

Õiges suuruses rinnahoidja ei nihku päeva jooksul seljas ka siis, kui oled väga aktiivse eluviisiga. Kui tunned päeva jooksul vajadust rinnahoidjat omale kohale tagasi sättida, on tegu vales suuruses rinnahoidjaga.  

 

Mõõtude võtmine

Tegelikult ei ole rinnahoidja jaoks õige mõõdu võtmine sugugi keeruline! Tuleb vaid uskuda mõõdulinti ning lahti lasta oma veendumusest, et oled terve elu samas suuruses. Kui oled leidnud õige suuruse, muutub ka e-poest aluspesu valimine imelihtsaks, rääkimata sellest, kui tänulik on su kallim, kui annad talle oma rinnahoidja suuruse kingivihjena enne saabuvat tähtpäeva. Kuidas seda siis ikkagi teha:

 

  1. Võta mõõdulint ja mõõda oma kehaümbermõõt rindade alt ehk sellest kohast, kus rinnahoidja lõpeb. Ideaalis võiksid kedagi appi paluda, sest täpseima tulemuse saad, kui su käed ripuvad vabalt ja Sa ise oled mõõtmise ajal lõdvestunud ja välja hinganud. Mõõdulint peab olema nahaga kontaktis ja asetsema samal kõrgusel nii ees kui taga. Kui rinnaalune ümbermõõt võetud, leia vahemik, millesse see jääb, et teada saada oma rinnahoidja suurusnumber:
  • 63-67 cm on suurus 65
  • 68-72 cm on suurus 70
  • 73-77 cm on suurus 75
  • 78-82 cm on suurus 80
  • 83-87 cm on suurus 85
  • 88-92 cm on suurus 90
  • 93-97 cm on suurus 95
  • 98-102 cm on suurus 100

 

 

  1. Mõõda rinnaümbermõõt rinna kõige kõrgema punkti pealt. Korvi suuruse, mida kirjeldab suuruse teine pool (täht), annab rinnaaluse ja rinnapealse ümbermõõdu vahe sentimeetrites. Lahuta rinnapealsest ümbermõõdust rinnaalune ümbermõõt ja vastavalt sellele leia oma rinnahoidjakorvi suurus. Kui tulemus on:
  • 10-12 cm on korv AA
  • 12-13 cm on korv A
  • 13-15 cm on korv B
  • 15-17 cm on korv C
  • 18-20 cm on korv D
  • 20-22 cm on korv DD
  • 23-25 cm on korv E
  • 26-28 cm on korv F

 

 

Nüüd pane esimene ja teine tulemus kokku ja ongi suurus käes!

Kas Sa teadsid, et rinnahoidjakorvi ja -vöö suurus on omavahel seotud? See tähendab seda, et kui rinnahoidjavöö pikkus suureneb, siis samal ajal korvi suurus väheneb ja kui korv suureneb, muutub pael lühemaks.

Erinevas suuruses rinnahoidjad võivad olla volüümi poolest võrdsed, st et Sulle võib sobida 70C sama hästi kui 75B või 80A. See, milline neist on parim, sõltub ka konkreetsest mudelist.

 

Vale suurus võib kahjustada tervist

Naised kipuvad tihtipeale valima endale riideid suuruses, milles nad tahaksid olla. Selline teguviis peaks motiveerima kaalus alla võtmist ja ideaalkaalu saavutamist. Pahatihti süvendab see hoopis alaväärsuskompleksi ja läbikukkumise tunnet. Olgu teiste rõivastega kuidas on, rinnahoidja peaks alati olema paras, et täita oma funktsiooni: toetama Sinu rindu!

 

Vales suuruses rinnahoidja mitte ainult ei näe halb välja, vaid on ka ohtlik Sinu tervisele. Liiga väike või suur rinnahoidja võib põhjustada erinevaid tervisehädasid, mida tavaliselt vales suuruses aluspesuga ei oskaks esmapilgul seostadagi:

 

     1. Punetav nahk või valu rinnakorvi all

Selle põhjuseks võib olla kas liiga väike või liialt kantud rinnahoidja. Üldjuhul sõltub rinnahoidja eluiga naise suurusest, volüümikamad naised peaksid rinnahoidja välja vahetama iga 6-9 kuu järel, väga saledad naised hiljemalt 18 kuu järel. Vananenud rinnahoidjal muutub toestuskaare traati kattev kangas õhukeseks ning hakkab hõõruma rinnaalust õrna nahka, samuti ei toeta see büsti enam sama hästi kui alguses.


     2. Valud roiete piirkonnas, kaelas ja seljas

Kui rinnahoidja ei täida oma ülesannet ning ei toeta rindu, peab ülejäänud keha võtma koormuse enda kanda. Erinevad naised hoiavad seda raskust erinevate lihastega, kuid tulemus on sama: tekivad lihaspinged ja valud.


     3. Higistamine ja ülekuumenemine

Kui rinnahoidjapael pressib naha sisse ja korvid on liiga tihkelt vastu nahka, hakkab keha higistama ja võib tekkida ülekuumenemine. Kuuma ilmaga tasub tähelepanu pöörata ka materjalide valikule, et nahk saaks vajalikku jahutust.


     4. Õhupuudus

Õhupuudus on eriti suureks riskiks aktiivse eluviisiga naistele. Liiga väike rinnahoidja piirab rindkere liikuvust, mistõttu hingamine on pinnapealsem ja lühem. Pidevalt häiritud hapnikuvarustus mõjutab lõpuks kogu organismi.  


     5. Peavalu

Vähene tugi vales suuruses rinnahoidja poolt sunnib ülakeha lihaseid intensiivsemalt töötama. Kui need lihased on pikemat aega pinge all, võib tulemuseks olla peavalu.

Soovitame pesupoodi minna alati hea tuju ja avatud meelega. Positiivne häälestus toob esile Sinu loomuliku ilu, kaunis pesu lisab enesekindlust ja sarmi. Kui leiad õiges suuruses rinnahoidja, muutub Sinu enesetunne märkimisväärselt, tunned end atraktiivsena ja enesekindlana. Väike muutus – suur erinevus!

LEAVE A COMMENT

All comments will be reviewed before publication